Tijdelijke logfile met resultaten en nieuwe acties ter optimalisatie van de vindbaarheid.

09 aug. 2007 geschreven. Bijgewerkt: 21 juni 2009.

Dit is een tijdelijke log van het volgen van wat optimalisaties voor 3 pagina's van mijn website www.vanheelsbergen.com. Het geeft weer wat je mag verwachten van je inspanningen, waardoor je eventuele frustraties kunt voorkomen. Het ging echter ten eerste langzamer met deze SEO pagina's zelf gezien de enorme concurrentie op SEO gebied. Ten tweede waren al mijn websites voorheen in de main index. Nu blijken verschillende pagina's waaronder dit hele SEO verhaal in de supplemental_index te zijn gekomen. Voor mij een nieuw fenomeen waar ik tot september 2007 al die jaren geen last van had maar nu ineens wel! Nu in juni 2009 bestaat nog steeds het fenomeen supplemental pagina's. Door simpelweg site:www.websitenaam.nl/& in te vullen blijven de pagina's over die een ranking hebben variŽrend van PR=0 tot 10. De pagina's die in supplemental staan hebben geen ranking en doen dan ook "slecht" mee voor zoekwoorden.

Omdat met supplemental pagina's niet of slecht is te scoren zal er eerst voor gezorgd moeten worden dat ze er weer uit komen. Op 24dec. (2007) zijn daarom alle pagina's over dit onderwerp opgedeeld en verplaatst naar een subdomein. Alle subdomein pagina's (18) zijn 4 januari 2008 bezocht door de googlebot. Alle pagina's stonden op 18 januari gecached in google. Dat is dus 25 dagen na de lancering van het subdomein. Het is voor mij onduidelijk waarom deze pagina's wederom allemaal zijn gestart in de supplemental index. Van deze website staan (nu juni 2009) 7 pagina's in de main index en 11 pagina's in de supplemental index. Dit probleem kleeft kennelijk aan mijn eigen website en vormt daarmee uiteindelijk een kleine uitdaging om nog eens uit te vissen hoe dat komt. Dat heeft echter een zeer lage prioriteit bij mij omdat het scoren van deze website voor mij niet interessant genoeg is. Misschien kleeft het probleem aan een subdomein.

Het starten en bijwerken van een nieuw hoofddomein (.nl zakelijke website) voor een kennis van mij is overigens allemaal veel sneller gegaan. Vinden en cachen vond hier steeds plaats binnen ca 10 dagen. Tevens startte die meteen in de "main_index". Dit betreft een domein dat zeer goed, snel en hoog scoort, allemaal gerealiseerd op de manier zoals beschreven in mijn SEO verhaal. De 1e pagina (index) werd de laatste week van augustus gelanceerd. Stond na 1 week in cache en had eind november 10 unieke echte bezoekers/dag  (geen spiders of snel terugkomende bezoekers dus). Begin december werden nog eens 7 pagina's gelanceerd. Die stonden allen na 10 dagen gecached in de main_index. Eind december waren er 1250 unieke bezoekers geweest met ca 4900 pagina views en 65.500 hits. De eerste 25 dagen van januari zitten we op 1420 unieke bezoekers zodat januari op ca 57 bezoekers/dag zit en verder ca 152 pagina-views/dag ( 2100 hits/dag dus er zijn ca 14 hits/pagina nodig). De gemiddelde pagina omvang (file grootte) is slechts 8,5kB. Zeven pagina's staan in de main_index. Een pagina staat meestal in de main_index maar vertrekt om de week een paar dagen naar de supplemental_index en komt dan weer terug in de main_index. Het opvallende is dat dit de enige pagina is die nog geen PR heeft. Alle andere pagina's bezitten PR="0" en staan dus altijd in de main_index. Intussen (half jaar later 21 juni 2009) zijn en blijven alle pagina's van deze website in cache en staat NIETS meer in supplemental.

Ga nu verder op: index.html waar het hele SEO verhaal staat.